Pressemeddelelse: Sissel Gregers

ET DOBBELTLIV MED JUL PÅ SLOTTET, KONSERVESDÅSER
OG PENSLER

Erling Gregers fylder 85 i år og har således arbejdet i mere end 50 år med sin kunst.
Lige fra han var dreng i Aarhus, tegnede og malede han og var optaget af æstetiske udtryk.
Han blev dekoratøruddannet hos Salling i 1953, gik på Svend Engelunds malerskole, havde egen butik ”Keramikstuen” i 8 år, midt i Aarhus - med salg af dansk kunsthåndværk.

 

ALKYMISTVÆRKSTED PÅ SLOTTET
Han arbejdede i 27 år som Scenograf på DR TV i Århus. De to meget roste, sete og afholdte julekalendere ”Jul i Gammelby” og ”Jul på Slottet” blev optaget i det scenografiske univers Gregers skabte: stuer, slotssale, alkymistværksted, nisselofter og et fangehul. Stemningsmættede, julede tv-billeder fra Den Gamle By og fra Rosenholm slot. Programmer som ”Kunstquiz” med Per Arnoldi, drama, debat og ballet-forestillinger som ”Don Juan” blev præget af hans billedsyn. Det blev således til et dobbelt arbejdsliv med scenografien og kunsten - som han holdt meget af.

 

”HØST” PÅ CHRISTIANSBORG
Gregers debuterede i 1964 på Kunstnernes Påske- og Efterårsudstilling. Statens Museum for Kunst købte et maleri fra serien ”Høst” som blev udlånt til Christiansborg. På et foto i Politiken, kan man se fhv. statsminister Lars Løkke Rasmussen nyde sin frokost, under Gregers store solgule billede. Ny Carlsberg fondet købte også og han udstillede på Århus Kunstmuseum, Aarhus kunsthal fire gange, Kunsthal Charlottenborg to gange, Den Frie Udstilling m.fl. På Galerie Moderne i Silkeborg 7 år i træk og på gallerierne Spectra, Passepartout, Dierks, Clemens og Galleri 14. Gregers var medlem af kunstnersammenslutningen ”PRO” og udstillede med Sonde og Guirlanden.

MUSIK MELLEM KONTRASTER
”Det stærke og poetiske opstår efter behov. Kontrasten mellem det definerede grafiske og det opløste er vigtige kontraster. Musikalitet mellem forskellige maleriske effekter er det, jeg vil have i mine billeder.” siger Gregers.
Hans skulpturer er udført i blik fra konservesdåser, klippet op og loddet sammen igen med loddetin. En stor militærfrakke i hvidblik er således permanent udstillet og kan ses i DR TVs lounge område i Aarhus.
I malerierne ses figurer i en stille poetisk verden, hvor farverne er dæmpede. Alle overflødigheder er væk, og han koncentrerer energien i meget bevidst udførte billeder. Hans foretrukne format var det kvadratiske, som er det mest udfordrende at få både i bevægelse og i ro.

Hvis et kunstmuseum har pladsen, har Gregers værker fra 50 års produktion klar. Hvis Gregers skal portrætteres eller hans produktion dokumenteres, kan det ligeledes lade sig gøre.

ugebladet skanderborg_online.jpg
galten folkeblad.jpg